Kinobuss

PÄÄSTEAMETI UUT ÕPPEFILMI LEVITAB KINOBUSS

PEATA OMA S6BRADvaike

„Peata oma sõbrad“, õppefilm, 28 min ja 45 min Päästeametil on valmis saanud väga põnev film, mis räägib veeohutusest. Film ei ole aga tavaline õppefilm, vaid on ülesehitatud mängufilmilikult ning õpetlikud osad on sisse põimitud. Filmi stsenaariumi on kirjutanud Martti Helde ja režissööriks on Kaur Kokk. Filmis on kasutatud nii professionaalseid näitlejaid (Evelin Võigemast, Margus Prangel jpt) kui ka dokkaadrites õnnetuse tagajärjel ratastooli sattunud noormeest; vetelpääste, meditsiini ja päästeameti esindajaid.

Filmist on kaks versiooni: televersioon (n-ö asja „selgrooks“ ja annab pildi ka sellest, mis sündmusteahelad tavaliselt õnnetustele eelnevad (ehk, milliseid märke tasuks märgata ja seostada tunde enne kui õnnetus juhtub) ja laiendatud versioon (seal näitlikustatakse läbi animatsioonide ja tõsieluliste lugude detailsemalt, mis inimesega õnnetuse puhul toimub ja miks mõni lihtne eksimus võib vees eluohtlikud mõõtmed võtta).

Film on mõeldud tasuta näitamiseks ja kui soovid oma koolis, kinos, kodukohas filmi näidata, pöördu meie poole! info@kinobuss.ee