Kinobuss

2018 Euroopa Filmiakadeemia Noore Publiku Auhinna 3 FILMI

Euroopa Filmiakadeemia Noore Publiku Auhinnale kandideerivad järgmised kolm filmi:

TÜDRUK JOOKSUS

La Fuga / Girl in Flight
78 min.
Itaalia / Šveits 2017
Režissöör: Sandra Vannucchi
Osades: Lisa Ruth Andreozzi, Emina Amatovic, Donatella Finocchiaro, Filippo Nigro

“Tüdruk jooksus” on lugu 11-aastasest Toscana tüdrukust Silviast, kelle koduelus on esiplaanil ema depressioon. Silvia tahab perega Rooma sõita, aga kui isa sellest järjepidevalt keeldub, otsustab ta üksinda kodust lahkuda. Firenzes kohtab Silvia 13-aastast mustlastüdrukut Eminat, kes ta enda tiiva alla võtab. Nende vahel tekib keeruline, kuid siiras sõprus, mis tuleb kasuks mõlemale tüdrukule. Film on üles võetud romade laagris Roomas ja kaasa teevad tõelised laagrielanikud. “Tüdruk jooksus” on hell, hirmutav ja põnev emotsionaalne rännak, mis põhineb režissöör Sandra Vannucchi enda kogemustel.

Treiler: https://www.youtube.com/watch?v=rv4G9WX18yE

KEPPHOBUSTE REVOLUTSIOON

Keppihevosten vallankumous / Hobbyhorse Revolution
88 min.
Soome 2017
Režissöör: Selma Vilhunen

Inimestel on vahel veidrad hobid. Soomes tõeliseks fenomeniks saanud kepphobustega ratsutamine pole lapsepõlve ajaviide, vaid tõsine spordiala, mis tähendab treeninglaagreid ja pingelisi võistlusi.
Humoorikas ja südamlikus dokumentaalfilmis saavad kokku kujutlusvõime, kogukond ja sõprus. Peategelasteks on kolm teismelist tüdrukut Aisku, Elsa ja Alisa, kelle elu on saanud uue suuna tänu kepphobustega tegelemisele. Kuigi narrivad pilked ja hukkamõistvad pilgud pole neile võõrad, jätkavad tüdrukud kindlalt oma rada.

Treiler: https://www.youtube.com/watch?v=imW7EGQcJck

WALLAY

84 min.
Prantsusmaa / Burkina Faso 2017
Režissöör: Berni Goldblat
Osades: Makan Nathan Diarra, Ibrahim Koma, Hamadoun Kassogué, Mounira Kankolé

13-aastane prantsuse poiss Ady ei kuula enam oma isa, kes teda üksinda kasvatab. Kui isal raha ja kannatus otsa saavad, saadab ta Ady Burkina Fasosse onu Amadou juurde. Enda arvates paariks nädalaks Aafrikasse külla tulnud Ady saab paraja šoki, kui selgub, et ta peab päriseks onu juurde elama jääma ning omaks võtma kõik kohalikud kombed, millest tal varem aimugi ei olnud. Üks tõsisematest katsumustest on mehekssaamise rituaal, mis kõigil 13-aastastel Burkina Faso poistel läbi tuleb teha.

Treiler: https://www.youtube.com/watch?v=H66HsIQm7Jw

Kandideerivad filmid valis välja rahvusvaheline žürii, kuhu kuulusid Manlio Castagna (Giffoni IFF / Itaalia), Ana Cerar (IFF Kino Otok – Isola Cinema / Sloveenia), Corinna Downing (London FF – British Film Institute / Suurbritannia), EFA juhatuse liige Vanessa Henneman (näitlejate agent / Holland) ja Holger Twele (filmikoolitaja / Saksamaa).